Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Nacho`s ~ zelf gemaakt

  • Mexicaans Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

300 g bloem
250 ml hand-warm water
40 g zachte boter
1 tl zout
zonnebloemolie om te frituren



Zelf nacho`s maken is niet moeilijk, je moet er alleen even de tijd voor nemen. Eerst maak je zelf tortilla`s, die snijd je op in stukken en vervolgens frituur je ze een ongeveer halve minuut. Erg leuk om te doen en ontzettend lekker!

Het recept is voor 12 tortilla`s. Uit elke tortilla kun je ongeveer 8 nacho`s halen. Dit recept is dus voor een flinke berg nacho`s. Drie tortilla`s maken genoeg nacho`s voor 2 personen.

Voorbereiding

Opmerking: de exacte verhoudingen van water en bloem kunnen verschillen, afhankelijk van wat voor bloem je gebruikt. Voeg als je deeg te nat is wat bloem toe, of als het te hard is wat water toe, tot je een soepel, elastisch deeg krijgt wat niet aan je vingers plakt.

Bereidingswijze

Maak het deeg:

Meng bloem en zout in een flinke kom.
Stroop je mouwen op en meng met je handen de zachte boter door de bloem heen. Het wordt nu kruimelig.
Meng in kleine scheutjes het water door het mengsel heen.
Bestrooi een schoon werkblad met wat bloem en kneed hierop het deeg.
Duw en trek en kneed het deeg om alle lucht er uit te halen.

Maak de tortilla`s

Verdeel met een mes je bal deeg in 12 gelijke porties.
Rol elke portie tot een bal en rol deze met een deegroller uit op een met bloem bestoven werkblad. Houd `m rond en rol `m zo dun dat je er haast doorheen kunt kijken.
Stapel je tortilla`s op een bord met voldoende bloem ertussen om plakken te voorkomen.

Bak de tortilla`s:

Verwarm een Koekenpan op hoog vuur tot deze goed heet is.
Leg voorzichtig een tortilla in de pan (gebruik geen boter of olie!).
Draai na 30 seconden de tortilla om en bak de andere kant nog eens 10 seconden.

Maak de nacho`s:

Snijd elke tortilla in 8 `taartpunten`.
Verhit de zonnebloemolie in een pan. De olie moet ongeveer 2 cm hoog staan. Wacht tot de olie begint te walmen.
Frituur de nacho`s in delen. Let erop dat je er niet te veel tegelijk doet, dan koelt de olie te snel af. Het frituren duurt maximaal 1,5 minuut, zorg dus dat je goed oplet dat de nacho`s niet zwart worden.
Laat de nacho`s uitlekken op een bord met keukenpapier en bestrooi naar smaak met peper en zout.

Bron

Op het web ..



Leuk recept? Deel het
Reacties (5)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hcjw
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top