Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Babi pangang - gemarineerd varkensvlees

Door: planco

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


500 g hamlappen
2 eetl. tomatenpuree
2 eetl. zonnebloemolie of arachideolie

voor de marinade:

1 citroen
6 eetl. ketjap manis
2 tenen knoflook
1 theel. gemberpoeder
1 theel. ketoembar (korianderpoeder)
snufje zout
4 eetl. zonnebloemolie of arachideolie



Gebruik in plaats van hamlappen een iets vettere vleessoort, zoals schouderlappen of speklapjes. De marinade in dit recept kan ook gebruikt worden voor spareribs/krabbetjes.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd het vlees in repen. Maak de marinade: Pers de citroen uit. Meng het citroensap, de ketjap, de knoflook uit de knijper, het gemberpoeder, de ketoembar, een snufje zout en 2 eetlepels olie door elkaar. Leg het vlees minstens 2 uur in deze marinade. Schep het vlees af en toe om.

Bereidingswijze

Haal het vlees uit de marinade. Roer de tomatenpuree door de achtergebleven marinade. Verhit 4 eetlepels olie in een Koekenpan en bak het vlees snel steeds roerend gedurende 4 minuten. Doe de marinade bij het vlees en temper de hittebron. Voeg bij gebruik van zeer mager vlees eventueel een scheutje water toe. Leg een deksel op de pan. Laat het vlees heel langzaam, gedurende een minuut of 30, gaar sudderen.

Serveertip

Eet bij dit gerecht bijvoorbeeld witte of gele rijst en zoetzure groenten (atjar tjampoer).




Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top