Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gevulde courgette

Door: jannesh

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


200gr zilvervliesrijst
200gr rundergehakt
4 courgettes
3 tomaten
3 uien
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel kaneel
2 teentjes knoflook
fijn gehakte verse peterselie
100gr 30+ kaas (geraspt)
1el olijfolie
peper en zout naar smaak


Verder heb je nodig


Oven

Gevulde courgette
Gevulde courgette
Gevulde courgette
Gevulde courgette
Gevulde courgette
Gevulde courgette

Gevulde courgette - sonja bakker recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de rijst volgens de verpakking gaar, was de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Pel de uien en de knoflook en snijd deze ook in kleinde stukjes. Bak het gehakt in wat olijfolie bruin. Voeg vervolgens de uien, de tomaten en de kruiden erbij. Daarna op een laag vuur ong. 4 minuten zachtjes laten sudderen.

Bereidingswijze

Was de courgettes en hol ze voorzichtig uit. strooi er zout in.
Meng het courgette vlees met het gehakt mengsel en en vul hiermee de uitgeholde courgettes. Bestrooi de courgette daarna met 30+ kaas en de fijngehakte peterselie. Zet de courgettes vervolgens in de oven en laat ze in ongeveer 25 minuten op 180 graden gaar worden.

Serveertip

Serveer met de rijst.
Ik gebruik vaak bol courgettes (uit eigen tuin) die zijn erg makkelijk om te vullen en leuk om te serveren

Bron

Sonja bakker tijdschrift- en aangepast



Deel dit recept

Reacties (11)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jannesh
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top