Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pannacotta

Door: keukenprinses1993

  • Italiaans Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 3 personen


8 deciliter slagroom
75 gram poedersuiker
1 vanillestokje opengesneden
geraspte schil van 1/2 citroen
5 blaadjes witte gelatine
Voor de aardbeiensaus:
300 gram aardbeien
2 eetlepels citroensap 30 gram poedersuiker



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng 6 deciliter slagroom met de poedersuiker,het vanillestokje en de citroenschil aan de kook en laat het roommengsel zachtjes koken tot er 2/3 deel over is.Haal het vanillestokje uit de room,schraap het merg eruit en voeg dit weer toe aan de room.Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water.Knijp de gelatine goed uit en los het,van het vuur af,op in de warme room.Laat het roommengsel iets afkoelen.Klop 2 deciliter slagroom stijf en spatel deze door het roommengsel voordat dit lobbig wordt.Verdeel het mengsel over 6 vormpjes met een inhoud van 1/2 deciliter.Laat de panna-cotta minstens 4 uur opstijven in de koelkast.Stort de panna-cotta en bestrooi met poedersuiker.Serveer met aardbeien saus.
Aardbeiensaus:
Pureer 300 gram aardbeien in de Keukenmachine.Breng op smaak met 1 eetlepel citroensap en 30 gram poedersuiker.



Deel dit recept

Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van keukenprinses1993
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top