• Eigen recept

Griekse amandelkoekjes

  • Grieks
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

* 350 g boter
* 70 g suiker
* 2 eidooiers
* 50 ml rum of cognac
* 150 g amandelsnippers
* 1 theelepel oranjebloesemwater (verkrijgbaar in Turkse winkels)
* 500 g bloem
* 1 theelepel bakpoeder
* 3 eetlepels olijfolie
* 150 g poedersuiker


Genoeg voor 60 koekjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Roer in een grote kom de boter en de suiker net zo lang door elkaar tot het een schuimig mengsel wordt. Voeg één voor één de eidooiers toe, de rum of de cognac, de amandelsnippers en het oranjebloesemwater. Meng de bloem, het bakpoeder en de olijfolie er voorzichtig doorheen. Kneed het geheel tot een soepel en homogeen deeg. Maak er kleine bergjes van en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze 30 minuten bakken in de oven. Rol de amandelkoekjes als je ze uit de oven hebt gehaald door de poedersuiker. De koekjes moeten nog warm zijn, zodat de suiker eraan blijft plakken.

Bron

Ilona Chovancova

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van saskiamughal
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies