• Eigen recept

indische kapucijners

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

750 g jonge,uitgelekte kapucijners uit een pot,
1 grote fijngesnipperde ui,
2 fijngesneden tenen knoflook,
3 eetl ketjap manis,
1/2 eetl sambal manis,
1/2 eetl sambal oelek,
1 theel djahe,
1 theel gemalen laos,
1 stengel sereh in stukken,
50 g santen van een blok,in stukjes,
100 ml water,
zout,
zonnebloemolie.

HULPMIDDELEN

Wok


Lekker pittige jonge kapucijners,neem gewoon kapucijners uit een pot.Met rijst en een lekkere zoetzure komkommersalade een goede vegetarische maaltijd.

Bereidingswijze

Verhit een scheutje olie in de wok en fruit hierin de ui en de knoflook.
Roer er de ketjap,sambal,laos en djahe door en bak even,al roerend,mee op een laag vuurtje,pas op voor aanbranden.
Voeg de santen,de sereh en het water toe en breng al roerend aan de kook.
Breng op smaak met wat zout en schep de kapucijners erdoor,verwarm die even mee en verwijder de sereh.

Serveertips

Met rijst,zoetzure komkommer,gebakken banaan en kroepoek.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van iggy1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies