Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

bramentaart

Door: riny

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 6 personen


250 g bloem
2 tl bakpoeder
1 ei
200 g suiker
1 pakje vanille suiker
1 mespunt zout
125 g boter
750 g bramen
75 g geschaafde amandelen
70 g suiker



Een heerlijke zomerse taart!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bloem en bakpoeder in de kom. Ei erbij en met de keuken machine mixen tot een dikke brij (kan natuurlijk ook met de hand).
Strooi er de suikers en het zout bij. Snij de koude boter in kleine stukjes en meng dit door de bloem tot een samenhangende bal deeg.
Laat dit 30 minuten in de koelkast rusten.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden ( hete lucht 180 graden)
Gebruik 2/3 deel van het deeg om de bodem en de rand van een springvorm te bekleden.
Was de bramen en laat ze goed uitlekken.
Strooi de geschaafde amandel op de taartbodem en leg de bramen er voorzichtig bovenop.
Strooi de 70 g suiker erover.
Rol de rest van het deeg dun uit en maak er reepjes van.
Leg ze kruislings over de bramen.
Bak de taart in 30 minuten gaar

Serveertip

Lekker met geslagen room of saus van gele room

Bron

Internet janneke`s receptenpagina



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riny
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top