Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Bramen- appeljam

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Voor 4 potten van 400g per stuk :

1kg moesappels, geschild, uitgeboord en gehakt
500g kristalsuiker
de geraspte schil van een citroen
2 el water of citroensap
250g bramen
1 kaneelstokje


HULPMIDDELEN

Slowcooker(crockpot)


Deze lobbige jam in Franse stijl wordt met minder suiker dan gebruikelijk gemaakt.Omdat de timing met een Slowcooker niet zo kritisch is,vormt dit recept een goede inleiding tot het maken van jam.In plaats van de bramen kunnen ook zwarte bessen of frambozen worden gebruikt.

Voorbereiding

Voorbereidingstijd : 20 minuten
Kooktijd : 4-5 uur
Slow cooker maat standaard

Bereidingswijze

Verwarm zo nodig de slowcooker voor-zie daarvoor de gebruiksaanwijzing.

Doe alle ingrediƫnten in de volgorde (zie boven) in de slowcooker.
Leg er het deksel op en kook op "laag", waarbij je tijdens het koken 1 a 2 keer roert.
Tegen eind van de kooktijd moet het fruit dik en pureeachtig zijn.

Warm onderin een oven op lage temperatuur 4schone potten op.
Schep er de jam in en en gooi de kaneel weg.
Leg er een rondje vetvrij papier op en laat de jam afkoelen.
Sluit elke pot luchtdicht af met een schroefdeksel en voorzie de potten van een etiket.
Bewaar de jam tot aan 2 maanden in de koelkast.
Door de lage suikergehalte is deze jam iet zo lang houdbaar als gewone jam en moet hij in de koelkast worden bewaard.

Bron

Kookboek slowcooker



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van adeline43
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top