• Eigen recept

Bananentaart

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Kruimeldeeg
250 gram zelfrijzend bakmeel
125 koude boter
1 ei
100 gram suiker
Banketbakkersroom
½ liter melk
2 eieren
25 gram bloem
25 gram vanillebloem (= puddingpoeder)
2 eetlepels suiker
1 pakje vanillesuiker
Bedekking
3 bananen
citroensap

HULPMIDDELEN

Droge erwten of bonen
Bakpapier
Taartvorm


Bananentaart van kruimeldeeg gevuld met banketbakkersroom

Bereidingswijze

Breng de boter, suiker en het ei in een kom. Voeg er deel per deel het gezeefde bakmeel bij en kneed ondertussen tot een goed samenhangend deeg. Dek af en laat ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast. Breng terwijl de melk aan de kook. Klop de eieren met de suiker, de vanillesuiker, de bloem en de vanillebloem. Giet er de kokende melk op. Laat vervolgens goed doorkoken. Klop tijdens het afkoelen af en toe nog eens op.

Rol het deeg uit op bakpapier tot een dikte van 3-4 mm en schuif voorzichtig in de taartvorm. Op deze manier kan je het kruimeldeeg overhevelen zonder dat het uiteenvalt. Bedek de taartbodem met nog een stuk bakpapier en vul op met droge bonen. Bak in een voorverwarmde oven van 175°C gedurende ongeveer 20 minuten. Verwijder de bonen en het bovenste bakpapier. Laat vervolgens eerst wat afkoelen voor je de bodem voorzichtig uit de vorm haalt. Vul de taart daarna met de banketbakkersroom en bedek dakpansgewijs met schijfjes banaan. Om uitslaan te voorkomen, de schijfjes besprenkelen met citroensap.

Smakelijk!

Serveertips

Ik heb gemerkt dat de taart lekkerder wordt als je ze enkele uren bewaart in de ijskast.

Leuk recept? Deel het
Reacties (8)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stini
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies