Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Soep
  6. Pittige tomaten/paprika soep

Pittige tomaten/paprika soep

Door: takokruid

  • Italiaans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-08-2009

Ingrediënten 8 personen



10 trostomaten
2 rode paprika`s
2 uien
1 teen knoflook
1liter water
2 tl tuinkruiden bouillon
3/4 tl cayennepoeder
1 tl paprikapoeder
3 tl kruiden voor brushetta (plaatje)
1 el oregano
peper
zout
2 laurierbladeren
1tl gemberolie
2 el olijfolie
2 el kookroom


Verder heb je nodig



Hoge pan
Mes
Snijplank
Kom
Staafmixer


Een verse tomatensoep, met een zoete en pittige smaak. Het is een vegetarisch recept maar als je een echte carnivoor bent kan je natuurlijk vlees toevoegen!

Ontdek meer:

Voorbereiding


Snij de paprika`s door de helft, verwijder de zaden en leg ze onder de grill.
Doe 1 liter water in de waterkoker, en wacht tot het kookt.
Snij ondertussen een "X" in de onderkant van de tomaten.
Doe het water in de kom en leg de trostomaten er 2 minuten in.
Haal de tomaten uit het water, maar bewaar het water!!
Ontvel de tomaten en verwijder de binnenkant.
Kijk ondertussen of het vel van de paprika`s al geblakerd is, zo ja haal ze uit de oven.
Verwijder het vel van de paprika`s.
Snij de uien en de knoflook.

Bereidingswijze


Zet de hoge pan op het vuur met de olijfolie, en laat het warm worden.
Voeg het ui en de knoflook toe, en bak het glazig.
Voeg het bewaarde "tomaten" water en de tuinkruidenbouillon toe.
Meng het even goed door elkaar.
Voeg nu de tomaten en paprika toe.
Pureer alles met de staafmixer.
Voeg als laatste alle kruiden, de laurierbladeren en de gembersiroop toe. En roer het geheel goed door.
Voeg er nog het kookroom door.
Zet het vuur op een laag pitje, en laat het zo een half uur staan.
Na een half uur kan je het serveren!

Serveertip

Smaakt het lekkerst als het een nachtje heeft gestaan!

Lekker met een stuk brood



Deel dit recept

Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van takokruid
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top