• Eigen recept

De lekkerste aardappelpartjes uit de oven

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 kg vastkokende aardappels
1 bol knoflook
2 eetl grof gemalen zeezout
2 eetl olijfolie
1 eetl verse fijngesneden bieslook
1 eetl verse fjngesneden peterselie
1 theel gedroogde Italiaanse kruiden



Bij ons de meest favoriete aardappeltjes ..

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Bereidingswijze

Boen de aardappels schoon onder een stromende koude kraan.
Snijd de aardappels vervolgens in partjes van vier.
Haal de tenen knoflook los maar pel ze niet!
Bedek de bakplaat met bakpapier.
Leg de aardappelpartjes op het bakpapier en leg de niet gepelde knoflooktenen er tussen.
Bestrooi alles met grofgemalen zeezout en de versgesneden kruiden. Besprenkel het geheel met olijfolie en schep het geheel eenmaal om. Rooster de partjes met de knoflook vervolgens in 45 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven.
Schep halverwege de gaartijd de partjes een keer om.

Serveertips

Gebruik je eigen favoriete kruiden of gebruik eens olijfolie met een smaakje.

Bron

Tomaatje

Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hcjw


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een inhoud van 25 cl

van 2,4
Alleen vandaag 1,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies