• Eigen recept

De lekkerste aardappelpartjes uit de oven

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 kg vastkokende aardappels
1 bol knoflook
2 eetl grof gemalen zeezout
2 eetl olijfolie
1 eetl verse fijngesneden bieslook
1 eetl verse fjngesneden peterselie
1 theel gedroogde Italiaanse kruiden


Bij ons de meest favoriete aardappeltjes ..

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Bereidingswijze

Boen de aardappels schoon onder een stromende koude kraan.
Snijd de aardappels vervolgens in partjes van vier.
Haal de tenen knoflook los maar pel ze niet!
Bedek de bakplaat met bakpapier.
Leg de aardappelpartjes op het bakpapier en leg de niet gepelde knoflooktenen er tussen.
Bestrooi alles met grofgemalen zeezout en de versgesneden kruiden. Besprenkel het geheel met olijfolie en schep het geheel eenmaal om. Rooster de partjes met de knoflook vervolgens in 45 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven.
Schep halverwege de gaartijd de partjes een keer om.

Serveertips

Gebruik je eigen favoriete kruiden of gebruik eens olijfolie met een smaakje.

Bron

Tomaatje

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies