Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. De lekkerste aardappelpartjes uit de oven

De lekkerste aardappelpartjes uit de oven

Door: hcjw

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-08-2009

Ingrediënten 4 personen


1 kg vastkokende aardappels
1 bol knoflook
2 eetl grof gemalen zeezout
2 eetl olijfolie
1 eetl verse fijngesneden bieslook
1 eetl verse fjngesneden peterselie
1 theel gedroogde Italiaanse kruiden



Bij ons de meest favoriete aardappeltjes ..

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Bereidingswijze

Boen de aardappels schoon onder een stromende koude kraan.
Snijd de aardappels vervolgens in partjes van vier.
Haal de tenen knoflook los maar pel ze niet!
Bedek de bakplaat met bakpapier.
Leg de aardappelpartjes op het bakpapier en leg de niet gepelde knoflooktenen er tussen.
Bestrooi alles met grofgemalen zeezout en de versgesneden kruiden. Besprenkel het geheel met olijfolie en schep het geheel eenmaal om. Rooster de partjes met de knoflook vervolgens in 45 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven.
Schep halverwege de gaartijd de partjes een keer om.

Serveertip

Gebruik je eigen favoriete kruiden of gebruik eens olijfolie met een smaakje.

Bron

Tomaatje



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hcjw
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top