Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Vlaams stoofvlees

Door: will_s

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


2 uien
1 teen knoflook
800 g runderpoulet
bloem
30 g boter
1 flesje trappisten dubbel bier
1 laurierblaadje
2 takjes tijm
1 runderbouillonblokje
3 kruidnagels
0,5 tl (versgeraspte) nootmuskaat
1 kg aardappelen



Antwerpen is een Bourgondisch paradijs.
In de stad zijn veel verschillende keukens terug te vinden waar je heerlijk
kunt eten.
Maar naast de vele restaurants zijn er natuurlijk ook de befaamde
frietkotten.
Vooral in combinatie met Vlaams stoofvlees zijn de Belgische frieten
verrukkelijk.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden
Pel en snipper de uien.
Pel en snijd de knoflook.
Snijd het vlees in niet al te kleine blokjes, bestrooi met zout en peper
en haal het vlees lichtjes door de bloem.

Bereidingswijze

Verhit de boter in een pan en bak het vlees aan.
Voeg de uien en knoflook toe en bak ca. 2 minuten.
Voeg laurier, tijm, bouillonblokje, kruidnagels en nootmuskaat toe en blus
het af met bier.
Laat het gerecht ca 2 ½ uur zachtjes stoven in de oven op 160 graden.

Snijd de aardappelen tot mooie dikke frieten en bak deze ca. 5 minuten voor
op 160 graden
en bak ze als het vlees gaar is af op 180 graden tot ze goudbruin zijn.

Serveertip

Serveer het stoofvlees samen met de frieten.

Bron

Rudolp v Veen



Deel dit recept

Reacties (27)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top