Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Toffeepudding.

Door: planco

  • Engels Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 6 personen


Voor de cake:
100gr. bruine basterdsuiker
175gr. zelfrijzend bakmeel
1,25dl. volle melk
1 ei
1 theelepel vanille-extract
50gr. gesmolten boter
200gr. ontpitte,gehakte dadels.

Voor de saus:
200gr. bruine basterdsuiker
ongeveer 25gr. boter in kleine klontjes
5dl. kokend water.


Verder heb je nodig


Ovenschaal ,


Dit recept komt uit het kookboek van Nigella Lawson
Toffeepudding is een gerecht, waarbij je jezelf afvraagt, wat het in hemelsnaam moet worden, maar het eindresultaat is GENIETEN.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden, en vet een Ovenschaal met een inhoud van anderhalve liter in met boter.
Meng in een grote kom de 100gr. basterdsuiker en de bloem.
Giet de melk in een maatbeker,klop er het ei,de vanille en de gesmolten boter door en giet dit mengsel bij de suiker en het bloem, terwijl je dit met een pollepel voortdurend roert.
Spatel de gehakte dadels erdoor, en schep dit alles in de puddingvorm.

Bereidingswijze

Strooi hier de 220gr. bruine basterdsuiker over, en leg de klontjes boter erop.
Giet er het kokend water over, klinkt gek ik weet het, en zet de ovenschaal in de oven.
Laat het in 45 minuten bakken,al vind je misschien dat er 5 of 10 minuten langer nodig zijn.
De bovenkant van deze pudding moet sponzig veerkrachtig aanvoelen. Daaronder zijn de boter,suiker en het kokend water veranderd in een kleverige caramelachtige saus

Serveertip

Je kunt hier vanilleroomijs, creme-fraiche,of slagroom bij serveren.

Bron

Nigella Lawson



Deel dit recept

Reacties (12)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top