• Eigen recept

KANEELKOEKJES

  • Marokkaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 gram bloem;
300 gram zachte boter;
250 gram suiker;
150 gram gehakte amandelen;
2 eieren en één eigeel;
1 geraspte citroenschil;
1 eetlepel kaneelpoeder.


Voorbereiding

Kneed de bloem met de zachte boter. Voeg er de geklopte eieren aan toe en de rest van de ingrediënten.Kneed alles goed door elkaar tot een soepel deeg.
Laat het deeg een hele nacht op een koele plaats afgedekt rusten

Bereidingswijze

Rol het deeg de volgende dag uit tot een dikte van 1,5 cm.Steek de koekjes met behulp van een rond vormpje of een glas uit.Leg de rondjes op een ingevet of met bakpapier belegd bakblik.
Bestrijk ze met wat eigeel en laat ze 15 á 20 minuten bakken totdat ze goudbruin zijn.

Bron

Internet

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies