• Eigen recept

Ontbijtkoek

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 1 personen

375 gram bloem
3 theelepels bakpoeder
halve theelepel van ieder kruid: kaneel, kardemom, koriander, gemberpoeder en
kruidnagel.
Snufje zout
50 gram bruine suiker
50 gr witte suiker.
150 gram vloeibare honing (of stroop)
200 ml melk



Een heerlijke ontbijtkoek.
Aangepast aan mijn eigen smaak
Men moet het aantal personen invullen.
Anders kan je recept niet geplaatst worden.
Dit is zo onzinnig ! 
Heb er maar `n 1 bijgezet. Hi hi.

 

Bereidingswijze

Vet een bakblik in (lengte 20 tot 28 center) met boter en meel.
Zeef het meel, het bakpoeder, de kruiden, het zout en de bruine suiker , witte suiker en
meng ze.
Roer er met een lepel de melk en de stroop of honing door.
Schep het deeg in het bakblik en bak de ontbijtkoek ongeveer 60 minuten.
Haal de koek direct na het bakken uit het bakblik en laat het afkoelen op
een taartrooster.

Serveertips

Variaties
Voeg naar wens verschillende ingrediënten toe aan het deeg zoals klein
kandijklontjes, noten of gedroogde vruchten.

Leuk recept? Deel het
Reacties (12)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willeke-s


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies