• Eigen recept

Turkse brood zelf bakken

  • Multi-cultureel
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

2 e droge gistkorrels uit een pakje
125-150 ml lauwwarm water (elk bloem is weer anders en neem meer of minder water op, deze deeg moet een zachte deeg vormen)
500 g bloem
1/2 t zout
1 eigeel, om te bestrijken
1 t suiker om te bestrijken
1 t olijfolie om te bestrijken
3 e water om te bestrijken
2 t sesamzaad om te bestrooien
1 t zwarte kummel om te bestrooien


Deze brood is natuurlijk niet hetzelfde als de brood die jij bij een Turkse winkel kopen, maar met de krokant gebakken kummel en sesamzaad erover is dit een heel lekker alternatief met echt zon gevulde aroma`s.

Bereidingswijze

1. Doe bloem op een werkvlak en maak bloem luchtig met vingertoppen.
2. Maak in midden een kuil en strooi gist op rand van bloem de gist.
3. Doen lauwwarm water in kuil en werk bloem van midden uit door water tot alle water is geabsorbeerd.
4. Voeg zout toe een kneed deeg tot een elastische massa. (zo 10 -15 min.)
5. Leg deeg met plastiek bedekt op warm plaats voor 30 min. tot het verdubbelt is.
6. Vorm 2 ronde platte broden waarvan de randen iets dikker moeten zijn dan het midden.
7. Leg broden op een ingevette bakplaat
8. Maak een vinger nat en trek met de wijsvinger regelmatige kuilen in het deeg, zodat een ruitpatroon ontstaat.
9. Meng het eigeel, de suiker, de olijfolie en het water.
10. Bestrijk het brood ermee en bestrooi het brood met de kummel en de sesamzaad.
11. Laat het nogmaals 15 minuten rijzen.
12. Bak het broden in een voorverwarmde oven van 225 -230*C, 20 - 30 min, tot het brood goudkleurig is.

Serveertips

Deze brood eet jij direct naar bakken. (wel even laten koud worden naar bakken)

Leuk recept? Deel het
Reacties (8)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies