Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Varkenshaas Kabobs (Sate)

Door: canadutch

  • Canadees Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 6 personen


2 El Teriyaki saus
1 El. Rode wijn azijn
1 El. Sla Olie
1 Tl. Bruine suiker
1/2 Tl. Cayenne of Cajun peper
375 gr. Varkenshaas
(optie: ananas stukjes)


Verder heb je nodig


BBQ, 4 Sate stokjes (voorgeweekt in water) of skewers.


Teriyaki geeft er een lekkere Asiaatische pittigheid aan.

Ontdek meer:

Voorbereiding

In een kom de eerste 5 ingredienten mixen.
Varkenshaas in 3 x 3 cm. stukjes snijden en door de marinade doen.
Laat nu in de koelkast zitten voor 1 uur .

Bereidingswijze

Bbq tot op heet voorverwarmen. Rooster (grate) even met oile inwrijven.
Plaats de varkenshaas op de sate stokjes (skewers).
Gril, kook voor 10-12 minuten, regelmatig marinade saus toevoegen.

Serveertip

Serveer met rijst of als een hartig hapje.
(optie: ananas tussen stukjes vlees toevoegen, ananas niet met marinade bestrijken)

Bron

L. Perejma en aangepast door Dirk



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van canadutch
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top