• Eigen recept

Varkenshaas Kabobs (Sate)

  • Canadees Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

2 El Teriyaki saus
1 El. Rode wijn azijn
1 El. Sla Olie
1 Tl. Bruine suiker
1/2 Tl. Cayenne of Cajun peper
375 gr. Varkenshaas
(optie: ananas stukjes)

HULPMIDDELEN

BBQ, 4 Sate stokjes (voorgeweekt in water) of skewers.


Teriyaki geeft er een lekkere Asiaatische pittigheid aan.

Voorbereiding

In een kom de eerste 5 ingredienten mixen.
Varkenshaas in 3 x 3 cm. stukjes snijden en door de marinade doen.
Laat nu in de koelkast zitten voor 1 uur .

Bereidingswijze

Bbq tot op heet voorverwarmen. Rooster (grate) even met oile inwrijven.
Plaats de varkenshaas op de sate stokjes (skewers).
Gril, kook voor 10-12 minuten, regelmatig marinade saus toevoegen.

Serveertips

Serveer met rijst of als een hartig hapje.
(optie: ananas tussen stukjes vlees toevoegen, ananas niet met marinade bestrijken)

Bron

L. Perejma en aangepast door Dirk

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van canadutch


Smult is het bomvolle receptenmagazine van Smulweb! In elk nummer vind je o.a. ruim 60 lekkere en maakbare recepten voor een seizoen lang kookinspiratie. Nu bij 1 jaar Smult: de cafetière van Bodum met een Simon Lévelt koffiepakket! Geniet dit voorjaar van de echte aroma's en smaken die vrij komen bij vers gezette koffie, nu met 60% korting! Op = op.
Bestel Smult hier »

Dagdeal
Bestel nu »

Paarskleurige deegroller met spiraaltjes motief als relief.

van 7,95
Alleen vandaag 5,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies