Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

10 euro 3 gangen menu voor 2: hoezo crisis?

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Ga naar de TOKO
boter 80 cent
afbak stokbroodje 50 cent
2 tomaten 40 cent
1 ui 30 cent
3 kopjes linzen 80 cent
bol knoflook 50 cent

rijst 80 cent
rundergehakt, 300 gram, 2 euro
1 rode paprika (50 cent)
sla 1 euro

bakje aardbeien (rijp!!!) 2 euro
yoghurt 0,5 liter 60 cent
schep suiker



Voorgerecht: indase linzensoep met stokbrood en zelfgemaakte kruidenboter

hoofdgerecht: pittig rijstgerecht met rundergehakt,parika, sla en knoflooksaus

nagerecht: zelfgemaakt aarbeienijs OF zoet notengebakje

Voorbereiding

Soep:
Stokbrood in de oven afbakken.
Boter zacht laten worden en een teentje knofloook, zout, peper, citroen en peterselie naar smaak doormengen. kan ook met aromat.

Fruit een ui en knoflook glazig, voeg 1 eetlepel komijn toe en 1 eetlepel koriander, 1 kippenboulliontablet en peper. even pruttelen.
Tomaten in blokjes gesneden erbij, water erbij, de gewassen linzen erbij. minimaal 20 minuten koken en dan pureren. OP smaak brengen met peper en soyasaus, serveren met een toefje yoghurt erin.


Hoofdgerecht:
Rijst koken
Gehakt rullen met een uitje en 2 eetlepels shoarmakruiden toevoegen, een magiblokje, peper en een klein beetje cayennepeper. vis een pot sambal uit de koelkast en voeg een eetlepel toe, (als je dat lekker vind tenminste) en wat zout. niet teveel.

Paprika in kleine stukjes toevoegen en even meebakken.

Sla fijn snijden

Knoflooksaus maken: 1 deel mayo, 1 deel yoghurt, 3 tenen knoflook , zout, peper, koriander.

Als volgt serveren: Groot bord nemen, bedje maken van rijst.
sla over de rijst heen leggen zodat er nog een rand rijst zichtbaar is. De sla bedekken met shoarmagehakt mengsel zodat er nog een rand sla zichtbaar is. Knoflooksaus eroverheen sijpelen.

Toetje: Maken VOOR het voorgerecht, beste de dag ervoor,

Pureer een bak rijpe aardbeien met wat suiker en een scheut yoghurt, De aarbeien moeten overheersen over de yoghurt.
Schenk in ijslolly vormpjes en zet met de stokjes er in in de vriezer. Heerlijk sappig gezond en lekker.

Bereidingswijze

Toetje optie 2:

zoet notengebakje
gemengde noten
suiker
creme fraiche
bladerdeeg

hak de noten
laat suiker caramelliseren in een pannetje met een beetje water. voeg de gehakte gemengde noten toe en een paar lepels creme fraiche, goed roeren.

op een velletje bladerdeeg het mengsel leggen en dichtvouwen
afbakken in een oven op 180 graden, 18 minuten

Bron

Zelf bedacht, in een tijd zonder geld



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kookbitch
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top