• Eigen recept

Souvlaki

  • Grieks
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel gehakte tijm
1 eetlepel gehakte oregano
2 teentjes knoflook
zout
vers gemalen peper
600 gram vlees (lamsfilet, varkensfilet)
2 citroenen in partjes

HULPMIDDELEN

Grillpan of barbecue
satéprikkers


Voorbereiding

Marineer het vlees (bij voorkeur een dag eerder) minimaal 2 uur:
Snij het vlees in blokjes van ongeveer 3 cm. Marineer het vlees in de olijfolie, knoflook, oregano, tijm, citroensap, peper en zout.
Leg de satéstokjes in het water om verbranden op de grill te voorkomen.

Bereidingswijze

Rijg het vlees en de citroenpartjes om en om aan de prikkers.
Rooster de spiesjes in 8 - 10 minuten in de griillpan (of op de bbq). Regelmatig keren en ze telkens bestrijken met het marinadevocht.

Serveertips

Serveren met Tzaziki

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van perrydelfant
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies