Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Brood

Door: maaike44

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


450 gr. volkorenmeel
150 gr. bloem
9 gr droge gist (Bioreal)
zout ± 3 theelpl.
370 gr. water
scheutje olijfolie


Verder heb je nodig


Oven en bakblik, pollepel en handen


Zelf eenvoudig lekker brood bakken wat een heerlijke geur in huis brengt.

Ontdek meer:

Voorbereiding

De helft van het meel in een bak doen, gist en zout toevoegen en doorelkaar mengen. De rest van het meel erbij en weer mengen.
Dan het lauwe water en de olie toevoegen, dit zoveel mogelijk door elkaar mengen met de lepel. Het laatst goed net de handen kneden en proberen dit wel 10 min. vol te houden. Dan het deeg in een bakblik doen.Ik druk het altijd nog even met natte handen de bovenkant glad.

Bereidingswijze

Het blik in een warme oven zetten (± 40 graden) en 1 tot 1 ½ uur laten rijzen. Als het brood hoog genoeg is afbakken gedurende 50 nin. op 180 graden.

Serveertip

Altijd lekke vers brood

Bron

Zelf uitgevonden en bak al zeker 12 jaar eigen brood.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maaike44
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top