Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zalmrol

Door: melekld

  • Vis
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


* 1 wit casinobrood in de lengte gesneden
* 500 gram gerookte zalm
* 1 potje mierikswortel
* witte (citroen)peper
* 1 pakje roomkaas
* kappertjes
* 4 takjes dille
* 4 sprietjes bieslook


Verder heb je nodig


Scherp mes
Snijplank


Heerlijke zalmrol voor bij de high tea of als amuse vooraf

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de zalm op kamertemperatuur komen.
Snijd de korsten van het brood. Deze gebruik je niet.

Bereidingswijze

Besmeer de plakken brood met roomkaas.
Beleg het sneetje met gerookte zalm.
Doe er met wat mierikswortelpuree overheen en maal er wat (citroen)peper over.
Voeg een takje dille en sprietjes bieslook toe.

Rol het sneetje brood op. Snijd de boven- en onderkant met een scherp mes er van af. Elk sneetje kun je in drie├źn verdelen voor kleinere porties.

Serveertip

Serveren met de kappertjes en voor een smakelijk duo eventueel samen met de citroengarnalen

Bron

Zelf bedacht



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van melekld
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top