• Eigen recept

italiaanse tomatensaus

  • Italiaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

5 grote vleestomaten,behoorlijk rijp. 3 sjalotjes, olijfolie, 2 tenen knoflook, verse kruiden: tijm, oregano, rozemarijn, basilicum.
zwarte peper, zout, 1 verse rode peper, een half glas droge witte wijn. naar wens een beetje room.

HULPMIDDELEN

Staafmixer


Heerlije verse tomatensaus!!!!

Voorbereiding

De tomaten in stukjes snijden met schil en al.
sjalotjes grof snijden de peper fijn snijden;
de kruiden bij elkaar binden.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een diepe koekepan, fruit op een zacht vuur de sjalotjes en knoflook tot ze glazig zijn, voeg de tomaten en de peper toe en schep het geheel nog een paar minuten om. voeg zoveel water toe dat de tomaten royaal onder staan, doe het kruidenboeket erbij, zout en versgtemalen zwarte peper en de wijn. draai het vuur nu zo laag mogelijk en laat het mengsel zeker een half uur, liefst nog langer zachtjes doorpruttelen. Voeg zonodig nog een scheutje water erbij. Schep de saus in een diepe kom en maak met de staafmixer een mooie gladde saus. roer er een beetje room doorheen, hoeft niet!

Serveertips

Bij verse pasta, met vlokjes pecorinokaas. En een salade van rucola en veldsla.
En natuurlijk een lekker italiaanse wijntje!

Bron

Van een oude italiaanse dame op de camping.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies