• Eigen recept

italiaanse tomatensaus

  • Italiaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

5 grote vleestomaten,behoorlijk rijp. 3 sjalotjes, olijfolie, 2 tenen knoflook, verse kruiden: tijm, oregano, rozemarijn, basilicum.
zwarte peper, zout, 1 verse rode peper, een half glas droge witte wijn. naar wens een beetje room.

HULPMIDDELEN

Staafmixer


Heerlije verse tomatensaus!!!!

Voorbereiding

De tomaten in stukjes snijden met schil en al.
sjalotjes grof snijden de peper fijn snijden;
de kruiden bij elkaar binden.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een diepe koekepan, fruit op een zacht vuur de sjalotjes en knoflook tot ze glazig zijn, voeg de tomaten en de peper toe en schep het geheel nog een paar minuten om. voeg zoveel water toe dat de tomaten royaal onder staan, doe het kruidenboeket erbij, zout en versgtemalen zwarte peper en de wijn. draai het vuur nu zo laag mogelijk en laat het mengsel zeker een half uur, liefst nog langer zachtjes doorpruttelen. Voeg zonodig nog een scheutje water erbij. Schep de saus in een diepe kom en maak met de staafmixer een mooie gladde saus. roer er een beetje room doorheen, hoeft niet!

Serveertips

Bij verse pasta, met vlokjes pecorinokaas. En een salade van rucola en veldsla.
En natuurlijk een lekker italiaanse wijntje!

Bron

Van een oude italiaanse dame op de camping.

Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van victoriajane


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies