• Eigen recept

Asperge saus

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

50 gram roomboter ongezouten
1 volle eetlepel bloem
1/2 klein potje creme fraiche
1 hardgekookt ei
50 gram ham
1/2 bouilliontablet
bieslook
aspergevocht


Heerlijke ham/eis saus bij asperges

Voorbereiding

Ei hard koken en in stukjes hakken/prakken
ham in kleine stukjes snijden
bouillion tablet verkruimelen

Bereidingswijze

Roomboter smelten en bloem toevoegen en met kookvocht van de asperges een klontvrije saus maken.
Vervolgens de creme fraiche erdoor roeren, bouillontablet, ei en ham erdoor roeren.
Voor de kleur wat bieslook erdoor heen roeren.

Serveertips

Over of naast de asperges

Bron

Van een Nuenense aspergekweker

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vonne1970


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Suikervrij in 30 dagen met een handig stappenplan!

van 19,99
Alleen vandaag 15
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Smulweb heeft een nieuwe recept invoerpagina. Makkelijker, duidelijker én mooier! Wat is jouw lievelingsrecept dat je met de wereld wil delen? Hier kun je `m plaatsen.… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies