• Eigen recept

Asperge saus

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

50 gram roomboter ongezouten
1 volle eetlepel bloem
1/2 klein potje creme fraiche
1 hardgekookt ei
50 gram ham
1/2 bouilliontablet
bieslook
aspergevocht


Heerlijke ham/eis saus bij asperges

Voorbereiding

Ei hard koken en in stukjes hakken/prakken
ham in kleine stukjes snijden
bouillion tablet verkruimelen

Bereidingswijze

Roomboter smelten en bloem toevoegen en met kookvocht van de asperges een klontvrije saus maken.
Vervolgens de creme fraiche erdoor roeren, bouillontablet, ei en ham erdoor roeren.
Voor de kleur wat bieslook erdoor heen roeren.

Serveertips

Over of naast de asperges

Bron

Van een Nuenense aspergekweker

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies