• Eigen recept

Asperge saus

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

50 gram roomboter ongezouten
1 volle eetlepel bloem
1/2 klein potje creme fraiche
1 hardgekookt ei
50 gram ham
1/2 bouilliontablet
bieslook
aspergevocht



Heerlijke ham/eis saus bij asperges

Voorbereiding

Ei hard koken en in stukjes hakken/prakken
ham in kleine stukjes snijden
bouillion tablet verkruimelen

Bereidingswijze

Roomboter smelten en bloem toevoegen en met kookvocht van de asperges een klontvrije saus maken.
Vervolgens de creme fraiche erdoor roeren, bouillontablet, ei en ham erdoor roeren.
Voor de kleur wat bieslook erdoor heen roeren.

Serveertips

Over of naast de asperges

Bron

Van een Nuenense aspergekweker

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vonne1970


In het nieuwste nummer van Smult - het tijdschrift van Smulweb – vind je tips van Janny van der Heijden, de beste recepten van Tessa Kiros, een stoere BBQ special en culinaire how-to's. Actie t/m 31 mei 2015.
Nu 4x Smult van € 19,80 voor € 9,95 »

Dagdeal
Bestel nu »

Handige grote fietsmand met klik- en bevestigingssysteem!

van 59,95
Alleen vandaag 39,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Met Smult in de keuken heb je in een handomdraai heerlijke gerechten op tafel! Een gegarandeerd succes bij al je gasten. Nu 4x Smult voor slechts € 9,95! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies