Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Consomme Alice

Door: poozzle

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


- 1 soepkip
- 2 bouillonblokjes
- 1 potje kervel, of 1 bosje verse kervel
- bouquet garni
- peperkorrels
- 1 blikje artisjokhartjes
- groente: wortel, tomaat, ui



Heldere bouillon met kervel, kip en artisjokken

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Trek een bouillon van de kip, groenten, bouquet garni, bouillonblokjes en de peperkorrels. Als je de pan in de oven zet en een uurtje of twee laat sudderen, krijg je een heerijke krachtige (ouderwets goede) bouillon. Verwijder de kip, leg apart en zeef de bouillon. Maak de kip schoon en houdt grote stukken apart. Hak de kervel fijn (of gebruik gewoon het potje) en voeg dit samen met de kip bij de bouillon. Snij de artisjokhartjes in vieren en doe dat ook bij de bouillon. Nog even doorwarmen en klaar is deze verrukkelijke consomme.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van poozzle
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top