Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Mosterdsoep

Door: planco

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1 middelgrote prei
1 sjalotje
30 gr boter
30 gr bloem
1 1/2 kippenbouillontablet
1 dl droge witte wijn
1 dl slagroom
2 eetlepels dyonmosterd
vers gemalen peper
suiker
2 takjes peterselie



Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de prei schoon, alleen het lichtgroen gebruiken.
pel de knoflook en het sjalotje en snipper fijn. Laat boter smelten. fruit de prei en sjalotje met de knoflook aan niet kleuren.
Roer de bloem erdoor en bak 1 minuut mee laat het niet donker kleuren

Bereidingswijze

Voeg scheutje voor scheutje 3 dl water toe en blijf roeren tot een gladde massa is ontstaan.
Voeg de tabletten toe, samen met de wijn en nog 4 dl water breng de soep aan de kook en laat 5 minuten doorkoken niet te hard.
Roer dan de slagroom en de mosterd erdoor
laat de soep niet meer koken en breng op smaak met zout en peper en wat suiker.

Serveertip

Knip de peterselie fijn boven de soep en serveer direct.

Bron

Internet



Deel dit recept

Reacties (16)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top