• Eigen recept

Luchtige citroentaart

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen



    6 eieren, op kamertemp.
    380 gr. fijne kristal suiker
    1 tl. vanillesuiker
    4 tl. citroenrasp en sap
    185 gr. patentbloem, gezeefd gewicht)


HULPMIDDELEN

Zeef; flinke springvorm; kom; mixer; rasp; spatel


Heerlijke luchtige frisse citroentaart voor zonnige dagen.
De voorbereiding is echt super kort, hij moet alleen behoorlijk lang in de oven! Echt doodsimpel te maken

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 160 graden C.

Bereidingswijze


    Was de citroen in lauw water en droog hem goed af
    en rasp de schil
    Zeef de bloem (je hebt dus 185 gr gezeefd gewicht nodig)
    Vet de springvorm in
    Doe de eieren in een kom en klop ze met de kristal suiker en vanillesuiker met een mixer licht en romig (mixtijd 15 minuten!)
    Klop de citroenrasp en alle sap erdoor
    Schep nu de gezeefde bloem door het mengsel
    Doe dit met een grote lepel of spatel
    Schenk het beslag in de ingevette springvorm en zet deze in het midden van de voorverwarmde oven.
    Laat hem hier 1 uur en 10 minuten in staan.
    Vervolgens zet je de deur van de oven open en laat je de taart ruim 5 minuten bijkomen.
    Dan zet je de vorm op een rooster en laat je de taart in de springvorm helemaal afkoelen.


Serveertips

Voor de presentatie is het mooi als je de taart aftopt met citroen sliertjes.
Ook een bolletje ijs is erg lekker.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock


Smult is het tijdschrift van Smulweb met elk seizoen de nieuwste trends, interviews met bekende koks zoals Herman den Blijker en tips over supermarkt producten. Met Smult wordt koken lekkerder én leuker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen voorzien van minimaal 60 lekkere en maakbare recepten. Actie t/m 31 maart
Bestel Smult hier »

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies