Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Thaise keuken
  4. Spring rolls (Thaise loempia; poh piah)

Spring rolls (Thaise loempia; poh piah)

Door: riekje1984

  • Thais
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-05-2009

Ingrediënten 4 personen


Voor de rolls:

1 wortel julienne gesneden - 1/4 witte kool in dunne reepjes - 2 sjalotjes in dunne reepjes - handje tauge - een kopje geweekte glasnoedels (rijstvermicelli)- 100 gram drooggedepte tofu in reepjes - zout en peper - een pakje spring rollvellen (vriesvak, toko; evt. kun je ook filodeeg nemen) - verse koriander - suiker - zoute sojasaus - olie om in te roerbakken (bijv. soja-olie, arachide-olie of rijstolie) - losgeklopt ei.

Voor de chilisaus:

2 rode pepers - 3 tl. azijn - 3 el suiker - 1/2 tl. zout - 2 teentjes geperste knoflook - 2 tl. bloem - 2/3 kop water



Deze heerlijke spring rolls met zelfgemaakte chilisaus smaken zoals je ze in Thailand op de markt koopt . Ze mogen niet ontbreken bij een goede Thaise maaltijd.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verhit de olie in de wok (geen anti-aanbakker a.u.b.). Laat de pan lekker heet worden en wok de tofu, kool, sjalotten, wortel, taugé, suiker, sojasaus en zout. Blijf op hoog vuur roerbakken tot de groenten zacht en droog zijn. Zet dan het vuur laag en voeg de glasnoedels, de koriander en peper naar smaak toe. Blijf roerbakken tot alles goed gemengd is en laat dan afkoelen.

Bereidingswijze

Neem een spring rollvel en leg er een lepel vulling op. Verdeel de vulling een beetje zodat je de loempia gelijkmatig op kunt rollen. Vouw één kant van het vel over de vulling en rol een klein stukje strak op. Vouw dan de zijkanten naar binnen en rol de loempia, zo strak mogelijk, helemaal op. Bestrijk het laatste randje met wat losgeklopt ei zodat het blijft plakken en het pakketje dicht blijft zitten. Herhaal dit met de rest van de vellen en frituur de spring rolls 4 a 5 minuten op 180 graden (tot ze goudbruin zijn).

Snij voor de saus de chilipeper in kleine stukjes (met zaadjes en al) en plet hem verder in een vijzel. Doe de peper samen met de knoflook, het water, zout, suiker en azijn in een pan. Breng dit mengsel op laag vuur aan de kook. Meng intussen de bloem met wat water tot een egaal papje en voeg dit toe aan het mengel om te binden. Laat datn afkoelen. Het resultaat is een ietwat dikke, zoete chillisaus.

Serveertip

Serveer deze spring rolls als borrelhapje of als voorgerecht bij mijn overheerlijke Thaise rode curry met paddenstoelen.

Bron

Thailand



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riekje1984
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top