Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gehakt met aubergine en couscous

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 aubergines in plakken van 1 cm
4 eetl. olijfolie
zout en versgemalen peper
2 eetl. pijnboompitten
250 ml zure room
2 teentjes knoflook (geperst)
6 lente-/bosuitjes, in smalle ringen
500 g rundergehakt of half-om-half gehakt
1/2 eetl. paprikapoeder
400 g couscous
100 g gedroogde abrikozen, in stukjes
2 eetl. versgehakte koriander of bladselderij



Voorbereiding

Bestrijk de aubergineplakken met 2 eetlepels olijfolie en rooster ze in een hete grillpan of
Koekenpan lichtbruin. Leg de plakken op
keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin. Klop de zure room los met knoflook, zout en peper.

Bereidingswijze

Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de bosuitjes 2 minuten. Voeg het gehakt met paprikapoeder, zout en peper toe en bak het rul. Bereid intussen de couscous (zie verpakking). Schep de abrikozen, koriander, 1 eetlepel olijfolie en de pijnboompitten erdoor. Schep de couscous op een warme platte schaal. Schep het gehaktmengsel in het midden met de aubergineplakken eromheen. .

Serveertips

Verdeel de zure room in toefjes over de aubergine en strooi de koriander erover.



Leuk recept? Deel het
Reacties (7)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top