Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Italiaanse salade met mozzarella en parmaham

  • Italiaans Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 bolletjes mozzarella (liefst buffelmozzarella)
2 eetlepels witte balsamico-azijn
4 eetlepels olijfolie
versgemalen peper, zout
1 theelepel honing
wat tijmblaadjes
8 grote plakken Parmaham (heel dun gesneden)
gemengde sla (liefst met rucola)
plm. 20 walnoten
wat kerstomaatjes om te garneren
eventueel crema balsamico


Heerlijke Salade

Gemaakt voor 1e kerstdag. Viel erg in de smaak, we hebben zelf gebakken spekjes en pijnboompitten toegevoegd. Een aanrader!


We hebben hiervan genoten als lunchgerecht op 1e Paasdag 2009. De mozzarella een uurtje gemarineerd, dan smaakt deze veel beter. Het was smullen.

Bereidingswijze

Snij de mozzarella in repen.
Maak een marinade van de azijn, olie, peper, zout, honing en tijm. Laat de mozzarella hier plm. 1 uurtje in marineren.
Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
Snij de plakken ham in vieren.
Verdeel de sla over de borden.
Was de kerstomaatjes en snij deze in partjes.
Rol de mozzarella in de parmaham.
Snij de overgebleven repen in kleine blokjes.
Leg de rolletjes op de sla op het bord.
Maak een stapeltje van de overgebleven blokjes in het midden van het bord.
Garneer met geroosterde walnoten en kerstomaatjes.
Verdeel de overgebleven marinade over de salade.
Eventueel wat crema balsamico erover, staat altijd leuk.

Tags, , , , , ,

Serveertips

Heerlijke voorgerecht of lunchgerecht.



Leuk recept? Deel het
Reacties (28)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top