• Eigen recept

Rabarbertaart

  • Nederlands Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

Deeg: 150 gram zachte boter, 2 eetlepels citroenrasp, 3 eieren (L), 150 gram suiker, 150 gram zelfrijzend bakmeel.
vulling: 750 gram rabarber, 2 zakjes vanillesuiker, 30 gram suiker, 3 eetlepels custardpoeder.

HULPMIDDELEN

Springvorm 24 cm doorsnede
garde
beslagkom

Rabarbertaart
Rabarbertaart

Mijn vader heeft een moestuin en ik was de rabarbermoes meer dan zat. Ik had wel eens gehoord van rabarbertaart maar dat het zo lekker zou zijn......
recept is afkomstig van www.puddingclub.nl waarvoor mijn hartelijke dank.
Superlekker, fris-zuur van smaak. Heerlijk op een warme voorjaars/zomerdag.
Nog niet geprobeerd maar volgens mij moet het ook met andere vruchten werken (aardbeien, perzik, appel, peer).

Voorbereiding

De rabarber in stukjes snijden van 1-1 1/2 cm. De rabarber mengen met de vanillesuiker, suiker en custardpoeder.
De springvorm invetten.

Bereidingswijze

Voor het deeg de boter met de suiker en de citroenrasp romig roeren. Eieren één voor één toevoegen en als laatste het zelfrijzend bakmeel toevoegen.
Het deeg in de vorm overdoen en uitstijken over de bodem.
De rabarberstukjes erover verdelen en in het midden van de oven op 150 graden 1 tot 1 1/2 uur bakken.

Serveertips

Niets erbij, gewoon zo genieten.
22/4/09 inmiddels ook uitgeprobeerd met appel/banaan. 3 (over) rijpe bananen en 4 appels. Het werkte net zo goed als met de rabarber maar was door de banaan wel erg zoet geworden. De banaan doe ik in het vervolg maar niet meer.
combinaties die ik zeker nog wil uitproberen: aardbeien en bosvruchten/ mango en kiwi/
wordt vervolgd.....
mei 2009: aardbeien werkt ook heel goed. Lekker met een dot slagroom erop.

Leuk recept? Deel het
Reacties (6)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van linda411
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies