Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Braziliaanse visstoofpot

  • Braziliaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 el extra vierge olijfolie
1 rode ui, in dunne boogjes
1 groene paprika, in dunne reepjes
2 tenen knoflook, gehakt
1 groene chilipeper, fijngehakt (zaad verwijderd)
1 blik tomatenblokjes (netto 450 gram)
1 el tomatenpuree
1 tl fijne kristalsuiker
200 ml kokosmelk
300 ml vis- of kippenbouillon
4 lente-uitjes, diagoneel in stukjes van 5 cm
600 gr rauwe middelgrote garnalen, gepeld, darmkanaal verwijderd, staartje eraan
750 gr witvisfilet (b.v. pangasius of koolvis) in blokjes van 3 cm
2 el vers geperst limoensap
1 grote handvol korianderblaadjes
gestoomde rijst of knapperig brood, voor erbij.



Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote steelpan op middelhoog vuur.
Voeg de rode uit, paprika, knoflook en groene chilipeper toe en bak 5 min.
Voeg de tomaten, tomatenpuree, suiker, kokosmelk, bouillon en de lente-ui toe.
Voeg de garnalen en vis toe.
Dek af en laat 4 - 5 minuten zachtjes stoven tot de garnalen en vis in het midden net ondoorzichtig zijn.
Voeg het limoensap toe en breng op smaak met zout en peper.
Schep de visstoofpot in een serveerschaal.

Serveertips

Garneer met de koriander en serveer met rijst of brood.

Bron

Delicious



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jolanthe1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top