• Eigen recept

Rijst met kip en bamboescheuten

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

250 gram rijst (liefst Basmati)
400 gram kipfilet in blokjes
1 blikje of potje bamboescheuten (plm. 300 gram)
2 eetlepels zonnebloem- of arachideolie
1 flinke ui
2 teentjes knoflook
4 lente-uitjes of een niet te dikke prei
2 eetlepels sherry dry
2 eetlepels ketjap manis
1 theelepel sambal oelek of meer naar smaak
zout
Eventueel 2 eetlepels gehakte selderij

HULPMIDDELEN

Wok of grote koekenpan


Lang geleden vaak gegeten maar in het vergeetboek geraakt tot ik het pas weer tegenkwam. Het smaakte ons nog steeds erg lekker. Een heerlijke lichte maaltijd die snel op tafel staat.
De rijst kun je al veel eerder koken. Het is het lekkerste als de rijst koud is voordat deze verder verwerkt wordt.

Voorbereiding

Kook de rijst volgens de aanwijzing op het pak en laat deze afkoelen.
Laat de bamboescheuten goed uitlekken en snij ze eventueel wat kleiner.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Maak de lente-uitjes of de prei schoon en snij deze in kleine ringetjes of stukjes.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de wok.
Fruit hierin de kipfilet snel rondom lichtbruin en gaar. Voeg de ui en de knoflook toe en bak deze mee tot ze glazig zien. Doe de lente-uitjes of de prei en de bamboescheuten erbij en bak deze ook plm. 3 minuten mee.
Voeg de sherry, ketjap en sambal oelek toe en schep nu alles goed door.
Schep nu beetje voor beetje de rijst erbij en blijf omscheppen tot de rijst goed warm is geworden.

Serveertips

Garneer de rijst met gehakte selderij.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies