Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Stroopwafelcake

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 12 personen

200 gram zachte boter + wat boter voor de vorm
150 gram suiker
50 gram bruine basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
4 eieren
200 gram zelfrijzend bakmeel + wat extra voor de vorm
1 theelepel kaneel
1 mespunt zout
200 gram stroopwafels in kleine stukjes


HULPMIDDELEN

Mixer of keukenmachine
cakevorm plm. 30 cm.
spatel


Heerlijke luchtige cake met kleine stukjes stroopwafel.
N.B.Vooral bij het bakken van cake is de kennis van je eigen oven belangrijk. Ik heb het recept beschreven volgens mijn eigen oven. Ook in kook(bak)boeken staat voor een cake ongeveer 1 uur - 1.15 uur beschreven en een temperatuur tussen 160 en 170 graden. Ik zet cake altijd in een koude oven waardoor de tijd ongeveer 1.15 uur is. De cake is dan altijd perfect!

Bereidingswijze

Beboter de cakevorm en bestrooi met bloem (of wat van het zelfr. bakmeel)

Mix de boter met de suiker, basterdsuiker en vanillesuiker tot een zachte smeuiige massa (plm. 5 minuten mixen).
Voeg één voor één de eieren toe. Steeds ei toevoegen als het eerdere ei is opgenomen.
Meng het zelfrijzend bakmeel met zout en kaneel door elkaar.
Spatel dit voorzichtig door de ei/boter/suiker-massa. Liever niet mixen. Als je het erdoor spatelt wordt het deeg luchtiger.
Spatel op het laatst de stukjes stroopwafel door het deeg.
Doe het deeg in de cakevorm.

Zet de vorm met het deeg in het midden van de koude oven.
Zet de oven op 170 graden en bak de cake in plm. 70 minuten bruin en gaar.
Prik voordat je de cake uit de oven haalt even met een breipen of satéprikker om te controleren of de cake echt gaar is. Zit hier geen deeg aan dan kun je de cake uit de oven halen.
Laat de cake plm. 10 minuten in de vorm rusten en daarna uit de vorm op een rooster afkoelen.

Serveertips

Lekker bij de koffie of thee



Leuk recept? Deel het
Reacties (58)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top