• Eigen recept

Visragout

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen


Een basis visragout. Vanuit de basis is het goed combineren. Bijvoorbeeld door het toevoegen van een scheut witte wijn of groenten zoals prei of paprika

Voorbereiding

400 gr visfilet
250 gr grote garnalen
5 dl visbouillon (van 1 bouillontablet)
50 gr vloeibare boter
50 gr bloem
1,5 dl kookroom light
1 el dille
1 tl citroensap
Peper en zout

Bereidingswijze

Snijd de visfilet in blokjes en bestrooi ze met peper en zout.
Breng de bouillon aan de kook. Leg de vis in de bouillon en laat de vis tegen de kook aan in 5 minuten gaar worden. Neem de vis voorzichtig uit de bouillon. 400 cc van de bouillon overhouden voor verwerking in de ragout. De garnalen ontdoen van darmkanaal, eventueel overlangs doorsnijden. In weinig olie de garnalen bakken tot ze mooi roze zijn.
Verwarm de boter. De bloem erbij strooien en dit goed doorroeren. Beetje bij beetje de visbouillon erbij schenken en steeds goed doorroeren en aan de kook brengen. Een paar minuten aan de kook houden om het meel te laten garen. De kookroom toevoegen. Maak de ragout op smaak met de dille, enkele druppels citroensap, peper en weinig zout.
Meng de stukjes vis en de garnalen voorzichtig door de saus. Warm de visragout goed door.

Serveertips

Wil je de ragout van te voren bereiden dan niet meer doorwarmen maar dit pas doen voordat je de ragout gaat eten.

Bron

Eigen recept

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies