Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Klassieke aspergesoep

Klassieke aspergesoep

Door: dolinda2

  • Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 08-04-2009

Ingrediënten 4 personen


  • 500 gram asperges, geschild. (bewaar de schuillen) en in schuine stukken
  • 1 liter runderbouillon
  • 40 gram boter
  • 35 gram bloem
  • 2 dl room
  • zout



Ontdek meer:

Bereidingswijze


  • Laat de schillen van de asperges 10 minuten in de bouillon trekken. Zeef daarna de bouillon en laat hem afkoelen
  • Maak een roux: Laat de boter smelten, roer er de bloem door en laat die even garen.
  • Voeg een soeplepel koude bouillon toe en roer tot de bloem met de bouillon es vermengd. Voeg weer wat bouillon toe en ga zo door tot alle bouillon is opgenomen.
  • Laat de soep even doorkoken en zeef hem dan om eventuele klontjes te verwijderen.
  • Maak de soep weer warm, doe de roonm en de stukken asperges erbij en laat nog even trekken tot de asperges beetgaar zijn.
  • Breng op smaak met zout.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dolinda2
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top