Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Limoen risotto met tonijn en gegrilde groene asperges

Door: schmidtrotterdam

  • Vis Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


- 1 dl olijf olie
- 1 gesnipperd uitje
- 350 gr risotto rijst (carnoroli)
- 2 dl witte wijn
- 1 limoen sap & rasp
- 0,75 L kippen bouillon
- 50 gr creme fraiche
- 200 gr verse tonijn in blokjes
- 20 gr gehakte peterselie
- 8 groene asperges



Limoen risotto met tonijn en gegrilde groene asperges
Dit is een gerecht van Mark en Aad van Restaurant MimosA in Rotterdam.

Klik hier voor Restaurant MimosA

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin het uitje. Voeg de rijst en een snuf zout toe. Goed roeren met een platte spatel. Afblussen met de wijn. De wijn laten verdampen onder tussen blijven roeren. Op een matig vuur de bouillon met een soeplepel te gelijk toevoegen. Als de rijst de bouillon heeft opgenomen de volgende lepel toevoegen De rijst is na ca. 20 minuten gaar (Al Dente) Haal de pan van het vuur, voeg de tonijn, limoen en creme fraiche toe. De tonijn gaart door de warmte van de risotto. De asperges schillen en 2 cm van de onderkant eraf snijden. Even kort grillen en met zout en olijfolie bestrooien. 5 min in een voorverwarmde oven zetten.

Serveertip

De asperges op een bord leggen, de risotto ernaast en met een goed eolijf olie en de gehakte peterselie afmaken.

Bron

Dit is een gerecht van Mark en Aad van Restaurant MimosA



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van schmidtrotterdam
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top