Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Limoen risotto met tonijn en gegrilde groene asperges

  • Vis Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

- 1 dl olijf olie
- 1 gesnipperd uitje
- 350 gr risotto rijst (carnoroli)
- 2 dl witte wijn
- 1 limoen sap & rasp
- 0,75 L kippen bouillon
- 50 gr creme fraiche
- 200 gr verse tonijn in blokjes
- 20 gr gehakte peterselie
- 8 groene asperges



Limoen risotto met tonijn en gegrilde groene asperges
Dit is een gerecht van Mark en Aad van Restaurant MimosA in Rotterdam.

Klik hier voor Restaurant MimosA

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin het uitje. Voeg de rijst en een snuf zout toe. Goed roeren met een platte spatel. Afblussen met de wijn. De wijn laten verdampen onder tussen blijven roeren. Op een matig vuur de bouillon met een soeplepel te gelijk toevoegen. Als de rijst de bouillon heeft opgenomen de volgende lepel toevoegen De rijst is na ca. 20 minuten gaar (Al Dente) Haal de pan van het vuur, voeg de tonijn, limoen en creme fraiche toe. De tonijn gaart door de warmte van de risotto. De asperges schillen en 2 cm van de onderkant eraf snijden. Even kort grillen en met zout en olijfolie bestrooien. 5 min in een voorverwarmde oven zetten.

Serveertips

De asperges op een bord leggen, de risotto ernaast en met een goed eolijf olie en de gehakte peterselie afmaken.

Bron

Dit is een gerecht van Mark en Aad van Restaurant MimosA



Leuk recept? Deel het
Reacties (5)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van schmidtrotterdam
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top