• Eigen recept

Gevulde pasta met ricotta, citroen en pijnpoombitten

  • Italiaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Verse pasta:
400 g durum bloem type 00
snufje zeezout
4 middelgrote eieren
1 el olijfolie



vulling:
400 g ricotta
1/3 nootmuskaat, vers geraspt
150 g parmesan, vers geraspt
2 kleine gedroogde chilies, geplet en gehakt
75 g pijnboompitten, getoast en gehakt
sap van 1/3 citroen
rasp van 1 citroen
zout en peper

saus:
sap van 2 grote citroenen
200 ml slagroom
75 g zachte boter
100 g parmesan, geraspt
zeezout
peper


Verrukkelijke gevulde pasta met subtiele citroenrasp - nootmuskaat pijnboompit tonen. Kost even tijd, maar je hebt er ook wat voor.

Voorbereiding

Pasta: maak een deeg, 10 minuten kneden, in porties in folie inpakken en 20 minuten laten rusten voor verwerking in de pastamachine. Draai er moooie vellen van.

Vulling: roer de ricotta los, voeg de rest toe en roer erin. Maak op smaak met royaal zout en peper, en corrigeer evt op smeuiigheid met room.

Bereidingswijze

Vul de pasta vellen in de gewenste vorm en grootte met het ricottamengsel.

Saus: Verwarm de room zachtjes, voeg de zachte boter en citroensap, zout, parmesan en peper toe. Houd op een laag pitje warm.

Kook de pasta gaar in een pastapan.
Vul het bord met een bodem saus, en leg de gevulde pasta erop.
Serveer met parmesan.

Bron

River Cafe

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chipotle


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Geschikt voor alle warmtebronnen!

van 75,3
Alleen vandaag 54,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Smulweb heeft een nieuwe recept invoerpagina. Makkelijker, duidelijker én mooier! Wat is jouw lievelingsrecept dat je met de wereld wil delen? Hier kun je `m plaatsen.… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies