• Eigen recept

Gevulde pasta met ricotta, citroen en pijnpoombitten

  • Italiaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Verse pasta:
400 g durum bloem type 00
snufje zeezout
4 middelgrote eieren
1 el olijfolie



vulling:
400 g ricotta
1/3 nootmuskaat, vers geraspt
150 g parmesan, vers geraspt
2 kleine gedroogde chilies, geplet en gehakt
75 g pijnboompitten, getoast en gehakt
sap van 1/3 citroen
rasp van 1 citroen
zout en peper

saus:
sap van 2 grote citroenen
200 ml slagroom
75 g zachte boter
100 g parmesan, geraspt
zeezout
peper


Verrukkelijke gevulde pasta met subtiele citroenrasp - nootmuskaat pijnboompit tonen. Kost even tijd, maar je hebt er ook wat voor.

Voorbereiding

Pasta: maak een deeg, 10 minuten kneden, in porties in folie inpakken en 20 minuten laten rusten voor verwerking in de pastamachine. Draai er moooie vellen van.

Vulling: roer de ricotta los, voeg de rest toe en roer erin. Maak op smaak met royaal zout en peper, en corrigeer evt op smeuiigheid met room.

Bereidingswijze

Vul de pasta vellen in de gewenste vorm en grootte met het ricottamengsel.

Saus: Verwarm de room zachtjes, voeg de zachte boter en citroensap, zout, parmesan en peper toe. Houd op een laag pitje warm.

Kook de pasta gaar in een pastapan.
Vul het bord met een bodem saus, en leg de gevulde pasta erop.
Serveer met parmesan.

Bron

River Cafe

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (1)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies