Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Broccoli met pasta, kip, room en cashewnoten

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 kipfilets (liefst biologisch)
2 stronken broccoli
1 bakje oesterzammen (shiitake of champignons kan ook prima als je van een stevigere zwam houdt)
3 lente ui
2 teentjes knoflook
1 handje cashewnoten (mag gezouten, hoeft niet)
300 gr. vlinderpasta (bijv. Farfalle van Grand Italia)
1 Bressot kruidenkaas (ik vind Paturain te sterk voor dit gerecht)
Olijfolie

NB. wat heel lekker is, maar niet perse nodig om dit gerecht te doen slagen, is de Harissakruidenmix van de Wereldwinkel. (de Chilli en komijn hierin maken de kip in het gerecht heerlijk bijzonder).



HULPMIDDELEN

Relatief grote wok
Kookpan
Schuimspaan
Nootmuskaat-rasp
Kaas rasp (voor de parmazaan)
Mes
Roerspaan
Grote vergiet


Combinatie van Vlinderpasta met broccoli, room en cashewnoten is een sublieme smaaksensatie. De parmazaansekaas (vers geraspt graag!) mag niet ontbreken. Familiefavoriet hier.

Voorbereiding

Snijdt de kip in blokjes (niet te klein) en bestrooi met zout en peper (of met Harissa-kruiden) naar smaak

Snijdt de lente-ui in ongeveer 2 cm lange stukjes. (Ik doe het witte gedeelte altijd ongeveer 1 cm)

Snijdt de broccoli in roosjes. De roosjes moeten tussen duim en wijsvinger passen als je deze tegen elkaar aan plaatst. Te klein zorgt voor soep dus pas daar ook voor op.

Snijdt de knoflook in stukjes

Snijdt de oesterzwammen in repen van ongeveer 1,5 cm dik

Zet een grote pan gevuld met 3/4 water op waar straks zowel de pasta als de broccoli in past. (en dat er dan nog genoeg ruimte is). Voeg een flinke snuf zout toe (pasta mag zout hebben, het meeste giet je af)





Bereidingswijze

Zorg als je begint met bakken dat het water kookt. Verhit dan pas de (wok)pan op middelhoog vuur en bak de kip in een flinke scheut olijfolie. Ondertussen doe je de vlinderpasta (Farfalle) in de pan met kokend water en roert even goed door en laat het aan de kook komen.

Als de kip lichtbruin is met de schuimspaan uit de pan nemen en apart houden.

Direct in de hete olie de lente ui en oesterzwammen kort aanzetten. 30 sec. daarna even de knoflook erbij maar die niet bruin laten worden, max 10 sec. is genoeg. Dan de Bressot (of vergelijkbare kruidenroomkaas) erbij (prik een gaatje met je mes in de onderkant dan valt het gemakkelijk uit de verpakking) en schep met een lepel enkele schepjes uit het pastakookwater bij de roomkaas. (maak het niet te dun, het moet een romige enigszins dikke saus zijn). Zet het vuur heel zacht en warm de apart gehouden kip even mee.

Nu heeft de pasta ongeveer 8 minuten gekookt en kan de broccoli er bij. Laat die even 3 minuten meekoken en giet alles in een grote vergiet af. (ik doe er dan soms nog een lekkere scheut extravierge olijfolie overheen).

Nu kan het broccoli/pasta mengsel bij de saus. Rasp er een beetje nootmuskaat overheen en twee handjes parmazaanse kaas. Roer dit alles goed door elkaar. Vlak voor het serveren de twee handjes cashews zodat deze goed knapperig blijven.

Neem het blok parmazaanse kaas mee op tafel en laat iedereen zelf nog wat over de pasta raspen.


Lekker eten!




Pat

Bron

Eigen recept



Leuk recept? Deel het
Reacties (6)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van petsboem
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top