Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kip, zoete aardappel, linzen en kokos curry

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1 eetl. zonnebloemolie
2 theel. milde curry pasta
2 grote kipfilets, in reepjes
2 zoete aardappelen, in hapklare blokjes
4 eetl. rode linzen
300 ml kippebouillon
400 ml kokosmelk
175 gr doperwtjes



Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan, roer de curry pasta erdoor en bak voor een minuutje.
Voeg toe: kip, aardappelen en linzen en roer zodat alles goed bedekt is met de pasta en de olie.
Giet de bouillon en kokosmelk erdoor, breng aan de kook en laat sudderen voor 20 minuutjes.
Voeg dan de erwtjes toe, breng terug aan de kook en laat nogmaals sudderen voor een minuutje of 5.
Evt. nog bijkruiden met p&z en een teentje knoflook mag best.

Serveertips

Heerlijk met pandanrijst en een frisse komkommersalade.

Bron

BBC Good Food



Leuk recept? Deel het
Reacties (9)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van noa1965
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top