Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kip, zoete aardappel, linzen en kokos curry

Door: noa1965

  •  
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


1 eetl. zonnebloemolie
2 theel. milde curry pasta
2 grote kipfilets, in reepjes
2 zoete aardappelen, in hapklare blokjes
4 eetl. rode linzen
300 ml kippebouillon
400 ml kokosmelk
175 gr doperwtjes



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan, roer de curry pasta erdoor en bak voor een minuutje.
Voeg toe: kip, aardappelen en linzen en roer zodat alles goed bedekt is met de pasta en de olie.
Giet de bouillon en kokosmelk erdoor, breng aan de kook en laat sudderen voor 20 minuutjes.
Voeg dan de erwtjes toe, breng terug aan de kook en laat nogmaals sudderen voor een minuutje of 5.
Evt. nog bijkruiden met p&z en een teentje knoflook mag best.

Serveertip

Heerlijk met pandanrijst en een frisse komkommersalade.

Bron

BBC Good Food



Deel dit recept

Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van noa1965
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top