• Eigen recept

Lamstajine met pruimen, amandelen en sesamzaad

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 5 personen

2 kg lamsschouder, in stukken van 150/200 g
500 g gedroogde pruimen
150 g hele amandelen
2 el sesamzaad
4 hardgekookte eieren
4 uien, fijngehakt
4 teentjes knoflook, zeer fijn gehakt
2 volle tl kaneelpoeder
4 kaneelstokjes
1 volle tl gemberpoeder
½ tl kurkuma
1 volle tl gladde peterselie, fijngehakt
1 volle tl koriander, fijngehakt
1 volle tl smen (ranzige boter)
1 theeglas arachideolie
4 el fijne kristalsuiker
1 volle tl zout
1 volle tl peper

HULPMIDDELEN

Tajine of andere stoofpan


Heerlijke zacht, kruidig en zoet lamsstoofvlees dat smelt op je tong!

Voorbereiding

1. Doe de stukken lamsvlees met de uien, knoflook en helft van het kaneelpoeder, de gember, kurkuma, peterselie, koriander, smen, olie, zout en peper in een pan en laat alles ongeveer 5 minuten fruiten. Zet het vlees onder water zodra het gebruind is en laat met het deksel op de pan 45 minuten koken op matig vuur. Controleer regelmatig het water en voeg toe als nodig. Vergeet dan niet opnieuw te kruiden

Bereidingswijze

Rooster de sesamzaadjes in een pan zonder vet

Kook de amandelen 10 tot 15 minuten in kokend water, pel ze en bak ze goudbruin in een koekenpan met een beetje olie.

Neem na 30 minuten koken een beetje saus uit de pan. Doe dit in een kookpan met de pruimen, rest van het kaneelpoeder, kaneelstokjes, suiker en een mespunt zout. Doe het deksel op de pan en laat alles 15 tot 20 minuten koken. Giet de pruimen af en verwijder de kaneelstokjes

Serveertips

Schik alles mooi op een schaal en serveer heet

Bron

De traditionele Marokkaanse keuken, Alain Jaouhari

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van inkie18

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De bekers hebben een inhoud van 400 ml.

van 38
Alleen vandaag 24,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op zoek naar inspiratie voor het meest bijzondere diner van het jaar? Met deze verzameling kerstrecepten zet je een geslaagd menu op tafel. … Lees verder »

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies