Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Lamstajine met pruimen, amandelen en sesamzaad

Lamstajine met pruimen, amandelen en sesamzaad

Door: inkie18

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-03-2009

Ingrediënten 5 personen


2 kg lamsschouder, in stukken van 150/200 g
500 g gedroogde pruimen
150 g hele amandelen
2 el sesamzaad
4 hardgekookte eieren
4 uien, fijngehakt
4 teentjes knoflook, zeer fijn gehakt
2 volle tl kaneelpoeder
4 kaneelstokjes
1 volle tl gemberpoeder
½ tl kurkuma
1 volle tl gladde peterselie, fijngehakt
1 volle tl koriander, fijngehakt
1 volle tl smen (ranzige boter)
1 theeglas arachideolie
4 el fijne kristalsuiker
1 volle tl zout
1 volle tl peper


Verder heb je nodig


Tajine of andere stoofpan


Heerlijke zacht, kruidig en zoet lamsstoofvlees dat smelt op je tong!

Ontdek meer:

Voorbereiding

1. Doe de stukken lamsvlees met de uien, knoflook en helft van het kaneelpoeder, de gember, kurkuma, peterselie, koriander, smen, olie, zout en peper in een pan en laat alles ongeveer 5 minuten fruiten. Zet het vlees onder water zodra het gebruind is en laat met het deksel op de pan 45 minuten koken op matig vuur. Controleer regelmatig het water en voeg toe als nodig. Vergeet dan niet opnieuw te kruiden

Bereidingswijze

Rooster de sesamzaadjes in een pan zonder vet

Kook de amandelen 10 tot 15 minuten in kokend water, pel ze en bak ze goudbruin in een Koekenpan met een beetje olie.

Neem na 30 minuten koken een beetje saus uit de pan. Doe dit in een kookpan met de pruimen, rest van het kaneelpoeder, kaneelstokjes, suiker en een mespunt zout. Doe het deksel op de pan en laat alles 15 tot 20 minuten koken. Giet de pruimen af en verwijder de kaneelstokjes

Serveertip

Schik alles mooi op een schaal en serveer heet

Bron

De traditionele Marokkaanse keuken, Alain Jaouhari



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van inkie18
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top