Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Lasagne florentine met spinazie en mozzarella

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

350 gram rundergehakt
1 blikje tomatenblokjes
1 verkruimelde vleesbouillontablet
2 theelepels suiker
2 theelepels gedroogde oregano
1 blaadje laurier
450 gram diepvries bladspinazie (ontdooid) of 750 gram verse spinazie even voorgekookt en heel goed uitgelekt
2 eieren (los geklopt)
2 eetlepels paneermeel
peper, zout, nootmuskaat
1 zakje mozzarella (uitgelekt en in kleine stukjes gesneden)
1 pak lasagne bladen (hoeveelheid afhankelijk van de schaal)
100 gram geraspte belegen geraspte kaas
3 dl melk
70 gram boter
70 gram bloem
peper, zout
nootmuskaat


HULPMIDDELEN

Grote ovenschaal
grote koekenpan

hmmm wat smaakte dit goed!!!

Nog nooit een lasagna gehad die zo mooi in vorm bleef!


Van het Smulweblid Alidada maak ik vaak haar gerecht "Mozzarella Beef Florentine". Een overheelijke ovenschotel met spinazie, mozzarella en gehakt. Omdat we het zo lekker vinden ben ik gaan experimenteren met lasagne. We hebben gesmuld.

Bereidingswijze

1. GEHAKTSAUS
Bak het gehakt in een droge Koekenpan op laag vuur rul en bruin. Voeg de tomatenblokjes, verkruimelde bouillontablet, laurierblad en de suiker toe. Laat het gehakt een half uurtje sudderen. Proef nog even en maak op smaak met oregano, peper en zout. Verwijder het laurierblad.
2. SPINAZIE
Roer de losgeklopte eieren en de paneermeel door de ontdooide of goed uitgelekte voorgekookte spinazie. Maak op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
3. BECHAMELSAUS
Smelt de boter. Voeg de bloem in een keer toe. Goed roeren en 2 minuten laten garen. Melk er beetje voor beetje bij voegen tot een dikke saus ontstaat. Maak de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer de helft van de kaas door de saus.
(De bechamelsaus kan ook uit een pakje gemaakt worden.)
4. Snij de mozzarella in kleine stukjes.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe onderin de vuurvaste schaal de helft van de gehaktsaus.
Leg hierop een een laag lasagnebladen.
Verdeel hierover de helft van de spinazie en de helft van de mozzarella.
Giet 1/3 deel van de bechamelsaus hierover.
Dan weer lasagnebladen, gehaktsaus, spinazie, mozzarella, lasagne, etc. etc. Eindig met lasagnebladen en daarover b├ęchamelsaus met de rest van de geraspte kaas.
Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin ( plm. 45 minuten).

Tags, , , , , , ,

Serveertips

Lekker met een groene salade



Leuk recept? Deel het
Reacties (84)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top