Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pittig, rood crèmesoepje

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Soep:4 rode paprika`s, 1 wortel, 1 ui, 2 el olijfolie, 500 ml groentebouillon, 2 el cashewpasta (natuurvoedingswinkel), zout, zwarte peper, 100 gr crème fraîche.
Bovendien:1 kleine gele paprika, 1 el olijfolie, 1 el gebroken cashewnoten, 1 afgestreken tl sambal, zout.
Extra: crème fraîche, bieslook, 4 kleine-ingelegde of rode paprika.



Voorbereiding

01. Was de paprika`s (van het soep-gedeelte zie ingr.), verwijder de zaadlijsten en snij de paprika`s klein. Schil de wortel en snij hem in plakjes. Pel en snipper de ui.

Bereidingswijze

02. Verhit de olie in een hoge pan en bak de ui daarin glazig. paprika en wortel toevoegen en even mee laten bakken. Voeg dan de bouillon toe en laat dit met de deksel erop ongeveer 10 minuten zachtjes koken, todat de groenten zacht zijn.
03. Intussen de gele paprika wassen en de zaadlijsten verwijderen. Snij de paprika in blokjes. Verhit de olijfolie in een pan en bak daarin de paprika en de nootjes. Meng de sambal met 2 el water en blus de paprika/nootjes daarmee af en laat alles zolang sudderen tot de vloeistof is verdampt. Voeg naar smaak zout toe. Dan wegzetten en warm houden.
04. Voeg de cashewpasta toe aan de soep en pureer alles. Voeg dan de crème fraîche toe. Verwarm de soep opnieuw en breng hem op smaak met zout en peper.

Serveertips

Verdeel de soep over de borden of soepkommen en schep een lepeltje crème fraîche in het midden. Strooi daarover de pittige paprika/nootjes en wat geknipte bieslook. Leg (eventueel) een pepertje in het midden ter decoratie. Pepertje niet op eten. Tenzij je het lekker vind en van echt pittig houd.

per portie: 200 kcal/1251 KJ, 7 gr eiwit, 21 gr vet, 18 gr koolhydraten, 7 gr ballaststoffen (zijn stoffen die niet verteerd worden door het lichaam)

Bron

Vegetarisch



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zoepie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top