Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Aardappeltjes met rozemarijn van jamie oliver

Door: dolinda2

  • Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen



  • 600 gram nieuwe aardappelen, geschild en in blokjes gesneden van 2,5 cm
  • zeezout en zwarte peper uit de molen
  • een takje verse rozemarijn, alleen de blaadjes
  • olijfolie
  • 5 tenen knoflook, ongepeld en plat geslagen.



Supersnelle aardappeltjes uit de oven. Door ze in blokjes te snijden zijn ze veel sneller gaar. Je kunt in plaats van rozemarijn ook gerust andere kruiden gebruiken, zoals tijm of salie. Of doe er eens gebakken uitejs, gehalveerde champignons of stukjes rookspek doorheen.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220°C.

Bereidingswijze


  • Doe de blokjes aardappel in een grote pan koud water met wat zout en breng aan de kook.
  • Laat ze meteen in een vergoiet uitlekken en een paar minuten uitwasemen, tot ze min of meer droog zijn.
  • Vermorsel de rozemarijn blaadjes in een vijzel.
  • Verhit een beetje olie in een braadslee
  • Doe de tenen knoflook, aardappeltjes en rozemarijn erin.
  • Bestrooi ze met wat peper en zout en hussel alles goed door elkaar.
  • Zet de braadslee 20 - 25 minuten in de oven, schud de aardappeltjes regelmatig en haal ze uit de oven wanneer ze lekker goudbruin en krokant zijn.

Serveertip

Serveer hieer een frisse salade bij, en een lekker stukje vlees.

Bron

Kook met Jamie



Deel dit recept

Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dolinda2
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top