• Eigen recept

vanille tulband

  • Amerikaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

200g roomboter

vanille extract 4 thee lepels (DR.Oetker)

200g suiker

4 eieren

mespunt zout

200g bloem gezeefd (of cakemeel)

HULPMIDDELEN

.tulband vorm
.pannen liker
.mix schaal
.mixer
.spuit boter


Lekker zachte en romige cake met vanille smaakje.
Heerlijk voor bij de koffie of als een tussendoortje.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160C
Maak de tulband vorm schoon met een vochtig doekje.
Spuit daarna de spuit boter rond de hele tulband vorm.
Pak een beetje bloem en strooi dat over de helen tulbandvorm.
Zeef de bloem.

Bereidingswijze

1.Doe de roomboter,suiker,zout,en de vanille extract in de kom
en roer dit tot een romige massa.
2.klop de eieren één voor één er door heen blijf nadat elk ei er in zit 2 minuten door roeren en doe dat de tweede ei er door heen doe dat ook met de anderen eieren.
3.doe er gezeefde bloem doorheen tot het geheel glad is
4doe de deeg in de tulband vorm en hou de randen schoon.
5.Doe de cake in de oven en bak deze in 120 minuten gaar

TIP!! Prik met een saté stokje in de cake als hij gaar is is het stokje droog en als hij niet gaar is dan is het stokje nat.

6.laat de cake afkoelen,

Serveertips

Als je heb heel gaat serveren moet je er een beetje poeder suiker
over zefen

Bron

Wannée kookboek

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lorenzopouw
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies