• Eigen recept

Framboos mascarpone toetje

  • Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 3 personen

2 eigeel
2 eiwitten
40 gram suiker
bakje mascarpone
citroensap
vanillestokje/druppels
2 gelatine
bekertje slagroom
2 bakjes frambozen vers of een uit glas/jam

HULPMIDDELEN

Kook ring of soufle bakjes


Heerlijk het zoete van de mascarpone met een vleugje zuur van de Framboos

Bereidingswijze

2 eigeel, 40 gram suiker samen kloppen.
100 gram mascarpone , wat citroensap en vanille merg/druppels eraan toevoegen.
bodempje ong. 5 cl slagroom verwarmen met 1 blaadje gelatine (in water voor geweekt).
klein beetje 30-50 cl slagroom stijf kloppen,
2 eiwitten ook stijf kloppen.

Alles voorzichtig samen roeren. Zet het koel weg.
Pureer de frambozen en zeef ze. Verwarm het nu zacht en voeg het geweekte gelatineblaadje toe.
Laten goed afkoelen.
Vul nu een kook ring met steenkoude mascarpone creme
Schep een laagje Framboos creme bovenop de opgestijfde koude mascarpone, zet alle toetjes nog even goed koud weg.
Serveer met beetje poedersuiker en een takje munt met een hele Framboos

Indien je souflee bakjes gebruikt omkeren op het bord.
Ook leuk in een amuse glaasje

Serveertips

Gewoon genieten

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies