• Eigen recept

Framboos mascarpone toetje

  • Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 3 personen

2 eigeel
2 eiwitten
40 gram suiker
bakje mascarpone
citroensap
vanillestokje/druppels
2 gelatine
bekertje slagroom
2 bakjes frambozen vers of een uit glas/jam


HULPMIDDELEN

Kook ring of soufle bakjes


Heerlijk het zoete van de mascarpone met een vleugje zuur van de Framboos

Bereidingswijze

2 eigeel, 40 gram suiker samen kloppen.
100 gram mascarpone , wat citroensap en vanille merg/druppels eraan toevoegen.
bodempje ong. 5 cl slagroom verwarmen met 1 blaadje gelatine (in water voor geweekt).
klein beetje 30-50 cl slagroom stijf kloppen,
2 eiwitten ook stijf kloppen.

Alles voorzichtig samen roeren. Zet het koel weg.
Pureer de frambozen en zeef ze. Verwarm het nu zacht en voeg het geweekte gelatineblaadje toe.
Laten goed afkoelen.
Vul nu een kook ring met steenkoude mascarpone creme
Schep een laagje Framboos creme bovenop de opgestijfde koude mascarpone, zet alle toetjes nog even goed koud weg.
Serveer met beetje poedersuiker en een takje munt met een hele Framboos

Indien je souflee bakjes gebruikt omkeren op het bord.
Ook leuk in een amuse glaasje

Serveertips

Gewoon genieten

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingewieringa


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een anti aanbaklaag.

van 11,95
Alleen vandaag 10,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies