
2 eigeel
2 eiwitten
40 gram suiker
bakje mascarpone
citroensap
vanillestokje/druppels
2 gelatine
bekertje slagroom
2 bakjes frambozen vers of een uit glas/jam
Kook ring of soufle bakjes
Heerlijk het zoete van de mascarpone met een vleugje zuur van de Framboos
2 eigeel, 40 gram suiker samen kloppen.
100 gram mascarpone , wat citroensap en vanille merg/druppels eraan toevoegen.
bodempje ong. 5 cl slagroom verwarmen met 1 blaadje gelatine (in water voor geweekt).
klein beetje 30-50 cl slagroom stijf kloppen,
2 eiwitten ook stijf kloppen.
Alles voorzichtig samen roeren. Zet het koel weg.
Pureer de frambozen en zeef ze. Verwarm het nu zacht en voeg het geweekte gelatineblaadje toe.
Laten goed afkoelen.
Vul nu een kook ring met steenkoude mascarpone creme
Schep een laagje Framboos creme bovenop de opgestijfde koude mascarpone, zet alle toetjes nog even goed koud weg.
Serveer met beetje poedersuiker en een takje munt met een hele Framboos
Indien je souflee bakjes gebruikt omkeren op het bord.
Ook leuk in een amuse glaasje
Gewoon genieten
Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »
Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »