Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Gehakt
  5. Turkse sandwich met tzatziki en gebraden gehakt

Turkse sandwich met tzatziki en gebraden gehakt

Door: antpe

  • Turks
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-03-2009

Ingrediënten 4 personen


2 sandwiches
2 grote punten Turks brood
1/2 komkommer
1 takje verse munt
150 gr. Griekse yoghurt
1 teente knoflook
zout, peper
2 geroosterde paprika`s uit pot
100 gr. gebraden runder gehakt (vleeswaar.)



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de helft van de komkommer in plakjes en laat ze op keukenpapier uitlekken. Halveer de rest van de komkommer in de lengte, schraap de zaadjes eruit en snijd de komkommer in kleine blokjes. Pluk de blaadjes munt van het takje en hak de helft van de blaadjes fijn.
Schep de stukjes komkommer met de fijngehakte munt door de Griekse yoghurt en pers het teentje knoflook erboven uit. Voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de paprika in repen.
Snijd de punten Turks brood open en bestrijk de bovenkanten dun en de onderkanten royaal met de tzatziki.
Vouw de plakjes gehakt losjes dubbel en leg ze op de onderkanten van het brood.
Verdeel de plakjes komkommer, paprikareepjes en blaadjes munt over het gehakt en leg de bovenkanten van het brood er weer op.

Serveertip

Leg de sandwiches op 2 borden.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antpe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top