Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Baileys-mousse

Baileys-mousse

Door: wavla

  • Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-03-2009

Ingrediënten 4 personen


4 cantuccini-koekjes, 2,5dl. slagroom, ca. 1 1/2 eetlepel basterdsuiker, evt. 1 theelepel oploskoffie, 4 eetlepels Baileys.



Een lekker supersimpel te bereiden nagerecht. Serveer het gerecht in hoge wijnglazen. Varieren is ook mogelijk, gebruik in plaats van cantuccini-koekjes bijvoorbeeld bastognekoeken en/of vervang de Baileys door Pedro Ximenez scherry of koffielikeur. Baileys is een Ierse likeur op basis van whisky en room. Het schijnt zo te zijn dat de whisky de room er van weerhoudt om zuur te worden. Een fles kan na opening in de koelkast maandenlang bewaard worden.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verbrokkel de cantuccini-koekjes in een blender of Keukenmachine of doe ze in een plastic zakje en sla er met een deegrol of iets dergelijks op.

Bereidingswijze

Klop de ijskoude slagroom stijf met basterdsuiker naar smaak en eventueel de oploskoffie (kan mee geklopt worden). Spatel de cantuccini-koekjes door de lobbige room en schep in wijnglazen. Zet in de koelkast om door en door koud te worden.
Een variant is om de room in hoge glazen te scheppen op, bijvoorbeeld, in stukken gesneden vijg. Kies er in dat geval voor om de koekjes niet door de room tes cheppen, maar als laagjes te strooien tussen de vijgen en de Baileys-mousse.

Bron

Gooi en Eemlander



Deel dit recept

Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wavla
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top