• Eigen recept

Zalmbonbons

  • Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

400 gram gerookte zalm
1 bosje(s) bieslook
175 gram luchtige roomkaas
1 eetlepel(s) citroensap
2 eetlepel(s) mierikswortelpuree
50 gram crème fraîche
0,5 krop sla (frisee) veldsla
olijfolie
balsamicoazijn
zout
versgemalen peper


Voorbereiding

Hak 75g zalm fijn. Was de bieslook en knip hem fijn. Meng de roomkaas met het citroensap, de mierikswortel, de crème fraîche en de bieslook. Breng op smaak met zout en peper.

Bereidingswijze

Verdeel het roomkaasmengsel in hoopjes over 8 plakken zalm. Wikkel de zalm om de roomkaas heen en verpak ze één voor één in plasticfolie. Laat de zalmbonbons in de koelkast goed koud worden.

Serveertips

Was de sla en hak de sla fijn. Leg de sla als een dunne rand op een bord en leg de zalmbonbons in het midden.

Bron

Internet

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies