• Eigen recept

Zalmbonbons

  • Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

400 gram gerookte zalm
1 bosje(s) bieslook
175 gram luchtige roomkaas
1 eetlepel(s) citroensap
2 eetlepel(s) mierikswortelpuree
50 gram crème fraîche
0,5 krop sla (frisee) veldsla
olijfolie
balsamicoazijn
zout
versgemalen peper



Voorbereiding

Hak 75g zalm fijn. Was de bieslook en knip hem fijn. Meng de roomkaas met het citroensap, de mierikswortel, de crème fraîche en de bieslook. Breng op smaak met zout en peper.

Bereidingswijze

Verdeel het roomkaasmengsel in hoopjes over 8 plakken zalm. Wikkel de zalm om de roomkaas heen en verpak ze één voor één in plasticfolie. Laat de zalmbonbons in de koelkast goed koud worden.

Serveertips

Was de sla en hak de sla fijn. Leg de sla als een dunne rand op een bord en leg de zalmbonbons in het midden.

Bron

Internet

Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een inhoud van 25 cl

van 2,4
Alleen vandaag 1,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies