• Eigen recept

Supersnel cassata-ijs

  • Nederlands Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

5 dl. roomijs, 5dl. chocolade-ijs, 2 eetlepels rozijnen, 6 eetlepels Amaretto (of andere likeur), ca 1/2 cake, 50gr. chocoladereep met noten.


Dit dessert ziet er mooi uit en is supersnel te maken. Neem een grote cake-of broodvorm en bekleed deze eventueel met plasticfolie zodat de cassate makkelijk los komt. Het mooist is het effect wanneer van de cake lange plakken worden gesneden die in hun geheel in de bakvorm passen. Varieer in ijssmaken, in het aantal laagjes, voeg gehakte noten toe etc. Het bedruppelen van de cake met likeur zorgt ervoor dat de cake niet echt bevriest, maar wanneer de cassate een hele nacht aanvriest zal de cake toch wat `hard`worden. Maak het gerecht daarom liever niet langer dan enkele uren voor het serveren.

Voorbereiding

Laat het room- en chocolade-ijs buiten de koelkast zacht worden. Week de rozijnen in de helft van de Amaretto. Snijd de cake in plakken. Hak de chocoladereep in stukjes. Bedruppel de plakken cake met de rest van de Amaretto.

Bereidingswijze

Meng het roomijs met de geweekte rozijnen en schep het in een cakevorm. Strijk het oppervlak glad. Snijd de plakken cake eventueel bij en leg een aantal plakken op de laag rozijnenijs. Meng de chocoladestukjes met het chocolade-ijs en schep dit op de cake. Strijk glad en leg ook hierop plakjes cake. Dek af met plasticfolie en laat in de diepvries weer stevig worden. Stort de cassata op een snijplank en snijd in stukken.

Bron

Gooi en Eemlander

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies