Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

kruidige goulash 3 in 1

  • Oostenrijks Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

GOULASH
- 1 kilo runderpoulet
- 1 bakje champignons ( 250 g )
- 2 rode paprika groot
- 1 groene paprika
- 3 uien groot
- 3 knoflookteentjes
- 1 laurierblaadje
- 1/2 tl kruidnagelpoeder
- 2 eetlepels paprikapoeder pikant
- 2 eetlepels mosterd ( zachte )
- 3 eetlepels balsamicoazijn
- 1 eetlepel oregano ( gedroogd )
- 2 maggieblokjes
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 pakje tomato frito paprika ( paarse pak )
- boter

GOULASHSOEP
- 1 liter rundvleesbouillon ( gemaakt van 2 rundvleesbouillonblokken )
- 1 ui
- 2 tl paprikapoeder mild ( wie pittig wil moet pikant pakken )
- 1 tl oregano ( gedroogd )
- aardappelblokjes of kleine krieltjes
- gedeelte van de goulash die je al gemaakt hebt
- boter

BLADERDEEGHAPJE MET GOULASH
- bladerdeeg
- beetje melk of eigeel voor in te smeren
- goulash die je al gemaakt hebt


HULPMIDDELEN

Braadpan, Snijplank, knoflookpers,zeef

Kruidige Goulash

foto van voetenwerk


Heerlijke kruidige goulash waarvan je 3 recepten kan maken.
- goulash ( bij rijst, aardappelen of over de friet )
- goulashsoep
- bladerdeeghapje gevuld met goulash ( leuk voor op een feestje of lunch )
zeer makkelijk als je er meerdere dingen mee kunt wanneer je wat over hebt ( of dubbele portie maken en invriezen en later er wat anders van maken ). zie foto´s

Voorbereiding

Zet alle dingen klaar die je nodig hebt
snipper de uien, paprika in blokjes snijden, knoflook pellen

Bereidingswijze

GOULASH
boter in de pan en het vlees licht aanbakken, bestrooien met 2 eetlepels paprikapoeder en even mee laten smoren, als het goed is komt er vocht vrij van het vlees, het vlees uit de pan halen en bewaren, in dit vocht de gesnipperde uien toevoegen en knoflook erboven uitpersen, paprika erbij, dan champignons, dit even laten smoren, dan de mosterd, azijn,kruidnagel en oregano erbij en goed roeren, dan het vlees, blik tomatenblokjes en pakje tomato frito erbij, maggieblokjes erboven verkruimelen en alles goed met elkaar vermengen, laurierblaadje erbij doen en de pan op stoofstand zetten. belangrijk om dit zeker 3 uur te laten stoven dan kan alles goed intrekken. als het klaar is het laurierblaadje verwijderen. smakelijk eten!!!!!

GOULASHSOEP
beetje boter in de pan en gesnipperde ui toevoegen, deze laten fruiten tot hij zacht is, dan paprikapoeder erbij en goed blijven roeren, bouillon erbij, nu heb je 1lier, dit aanvullen met de goulash tot 2 liter, de oregano en na eigen smaak de hoeveelheid aardappel toevoegen, aan de kook brengen met de deksel van de pan zodat de soep wat kan inkoken, als de aardappel gaar is, is de soep klaar. een heerlijke volle maaltijdsoep.

BLADERDEEGHAPJE MET GOULASH
oven voorverwarmen op 200 g en bladerdeeg ontdooien.
heb je restjes goulash over doe dit dan in een zeef om de saus eruit te laten lekken, dit gaat het beste door met een lepel de goulash in de zeef de hele tijd om te draaien, als de goulash goed is uitgelekt dit op de bladerdeegplakken verdelen en dicht vouwen als envelopjes, bestrijken met wat melk of eigeel, de oven in voor ongeveer 15 a 20 min. smakelijk!!!!

Serveertips

Goulash met rijst, aardappelen maar ook overheerlijk op friet

Bron

Eigen recept



Leuk recept? Deel het
Reacties (21)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van irmaduijk
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top